Mantelzorgers in Barendrecht verdienen een Pluim

28 March 2024, 17:50 uur
mainImage

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving in Barendrecht, want dankzij hun hulp kan iedereen zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij. Daar zijn wij als gemeente ontzettend blij mee. Als bedankje geven wij mantelzorgers daarom graag een Pluim. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar ontvangen deze Pluim in de vorm van een geldbedrag van 100 euro. In sommige gevallen zijn mantelzorgers nog jonger. Kinderen tot en met 11 jaar krijgen een cadeaubon.
 
Tussen 1 april en 1 november is het weer mogelijk om de Pluim voor mantelzorgers aan te vragen. Daarvoor gelden deze voorwaarden:
-  U zorgt voor een inwoner van de gemeente Barendrecht
-  Deze zorgontvanger is chronisch ziek, lichamelijk en/of verstandelijk beperkt, psychisch ziek of verslaafd
-  U krijgt er niet voor betaald
-  U zorgt meer dan 8 uur per week
en voor minimaal 3 maanden
- Uw zorgontvanger zou zonder deze mantelzorg meer professionele zorg nodig hebben
Voldoet u hieraan? Vraag dan de Pluim aan, samen met de persoon voor wie u zorgt. Het aanvraagformulier is te vinden op www.barendrecht.nl/ pluim.
 
Na de aanvraag
U kunt als mantelzorger één keer per jaar een Pluim aanvragen. Een zorgontvanger kan met maximaal 3 mantelzorgers een Pluim aanvragen. Iedere mantelzorger moet dan wel aan alle criteria voldoen. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt u een brief van ons of u wel of niet in aanmerking komt voor een Pluim. Als u in aanmerking komt, ontvangt u de Pluim in oktober. Is de aanvraag later dan oktober ontvangen en komt u in aanmerking? Dan ontvangt u de Pluim binnen 4 weken.
 
Vorig jaar ook mantelzorger?
Was u in 2023 ook al mantelzorger en is er in uw situatie en/of van uw zorg- ontvanger niets veranderd? Dan hoeft u geen actie te ondernemen. In samenwerking met het steunpunt mantelzorg van KijkopWelzijn ontvangt u binnenkort een brief met aanvullende informatie over de uitbetaling van de Pluim. Vragen?
 
Neem gerust contact op met de mantelzorgconsulenten van KijkopWelzijn via 691 801 of [email protected].
 


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht