Emma heeft veel zin in haar jaar als kinderburgemeester

9 November 2023, 18:49 uur
mainImage
Gemeente Barendrecht

Toen de 11-jarige Emma Severien erachter kwam dat de gemeente een nieuwe kinderburgemeester zocht, was ze meteen enthousiast. “Het leek mij direct heel leuk. Ook mijn vader en moeder dachten dat het echt iets voor mij zou zijn. Ik vind het namelijk belangrijk om voor kinderen op te komen en heb genoeg ideeën.”
 
Daar was de jury het mee eens, want Emma werd na haar aanmelding en kennismakingsgesprek gekozen uit 7 kandidaten. Op 31 oktober droeg Gino Riesmeijer in de gemeenteraadsvergadering zijn ambtsketen over aan Emma.

“Nu voelt het allemaal heel echt. Ik ben ontzettend blij dat ik kinderburgemeester mag zijn. Ondanks dat het gesprek bij de gemeente goed ging, was ik toch verrast dat de keuze op mij was gevallen. Zo gaaf! Ik kan andere kinderen nu echt goed helpen. Dat wil ik bijvoorbeeld doen met het onderwerp social media, en dan vooral de gevaren daarvan. Ik wil kinderen waarschuwen voor foute berichten die via social media worden verstuurd en zorgen dat ze niet zomaar op allerlei linkjes klikken. Ook cyberpesten vind ik een belangrijk onderwerp. Ik hoop dat klassen in de bovenbouw van ba- sisscholen hier les over kunnen krijgen, bijvoorbeeld door ervaringsdeskundigen.”

Bijzondere ervaring
Straks is Emma zelf een ervarings- deskundige op het gebied van het kinderburgemeesterschap. “Het lijkt mij ook heel gaaf om in deze functie bij allerlei evenementen te zijn. Dat maakt bijna niemand mee. Mijn klasgenoten vinden het cool dat ik nu kinderburgemeester ben. Ze vroegen meteen of ik dan ook zo’n ketting krijg en wat ik allemaal ga doen. Ik hoop vooral veel leuke dingen. Ronald Schneider is ook nog niet zo lang burgemeester, dus misschien kunnen we elkaar wel helpen!”

Kindvriendelijke gemeente
Emma, die vanaf haar geboorte in Barendrecht woont, vindt het een fijne gemeente om in op te groeien. “Er is veel groen en er zijn een hoop leuke wijken. Ook zijn er veel speeltuinen, dus als kind kun je je altijd wel goed vermaken. Ik zit ook op hockey, dus na schooltijd ben ik regelmatig bij de vereniging te vinden om te trainen en wedstrijden te spelen. En nu mag ik ook nog kinderburgemeester zijn. Daar heb ik ontzettend veel zin in!”


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht