Burgemeester Schneider in gesprek met buurtbemiddeling

26 October 2023, 14:12 uur
mainImage

Burgemeester Ronald Schneider maakte maandag kennis met de partners in buurtbemiddeling Barendrecht: Patrimonium, Havensteder, Wooncompas en de gemeente zelf. De politie, die ook is aangesloten, was niet aanwezig. Wel was er een vrijwillige buurtbemiddelaar bij. De aanwezigen gingen in gesprek over de rol, werkwijze en ervaringen gedurende ruim 12 jaar buurtbemiddeling in Barendrecht.
 
Zo kreeg de burgemeester een flyer van de Advieslijn Woonoverlast Barendrecht (AWB), een lokale hulplijn waar inwoners snel en gemakkelijk hun verhaal kwijt kunnen en advies krijgen. De coördinator buurtbemiddeling gaf uitleg. “In eerste instantie bekijken we samen met de beller wat hij of zij zelf nog (meer) kan doen om de situatie te verbeteren. Als dat niet lukt of al is geprobeerd, bekijkt een adviseur samen met de beller of bemiddeling door een vrijwillige buurtbemiddelaar tot de mogelijkheden behoort. Bij een burenruzie hebben niet alleen de naaste buren, maar ook de straat of buurt eromheen er vaak last van. Als de zaak uiteindelijk bij de
Woningcorporatie of politie komt, dan wordt het een juridisch probleem. Buurtbemiddeling zit daar nog voor en kan inwoners helpen door in gesprek te gaan en er zo samen uit te komen.”
Schneider is blij met het werk van buurtbemiddeling: “Enorm waardevol. Complimenten aan de vrijwillige buurtbemiddelaars voor hun inzet!”
 
Contact
Inwoners kunnen gratis gebruikmaken van de AWB en buurtbemiddeling. Neem op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur gerust contact op met de AWB via 088-3777600, of mail naar [email protected]. Aanmelden als vrijwillige buurtbemiddelaar kan ook op deze manier.


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht