Barendrechters stoppen samen met roken tijdens Stoptober

22 September 2022, 12:01 uur
mainImage
Gemeente Barendrecht

Stoppen met roken kan lastig zijn, maar met de juiste motivatie is het mogelijk. Zelfs als u heel veel en/of lang rookt. Om rokers te stimuleren om te stoppen, start de gemeente Barendrecht de campagne ‘Waarom stop jij met roken?’. Een reden bepalen is stap een. Daarnaast is samen stoppen makkelijker dan alleen! Gelukkig is Stoptober in aantocht. In oktober kunt u samen met duizenden andere mensen stoppen.

Meer te besteden hebben, stoppen na de geboorte van een zoon of dochter, een gezondere leefomgeving voor uw naasten, de (klein) kinderen zien opgroeien, een vriend(in) ondersteunen in zijn/haar stoppoging: wat is uw motivatie om te stoppen met roken?

Rookvrije generatie
Landelijk, en ook in de gemeente Barendrecht, is er veel aandacht voor het programma Rookvrije Generatie. We willen allemaal dat (onze) kinderen gezond opgroeien. Bekend is dat roken niet past bij een gezonde leefstijl, maar stoppen is vaak lastig. Het helpt als u het ergens voor doet en/of met elkaar doet. Met deze campagne hoopt de gemeente iedereen die nadenkt over stoppen een duwtje in de rug te geven. Wethouder Miranda de Hoop: “Het is belangrijk om aandacht te besteden aan stoppen met roken. Ik roep alle Barendrechters die nog roken op om samen met duizenden Nederlanders de uitdaging aan te gaan en mee te doen met Stoptober! Door vier weken niet te roken, kunt u de gewoonte doorbreken. Samen op weg naar een rookvrije generatie!”

Stoptober - samen stoppen in oktober
Lukt het u om 28 dagen niet te roken? Dan heeft u vijf keer meer kans het blijvend vol te houden, zo blijkt uit onderzoek. In de afgelopen jaren hebben meer dan 350.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober helpt. Het geheim zit hem in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar u ook bent en wanneer u maar wilt. Download de gratis Stoptober-app of volg facebook.com/stoptobernederland voor tips en ondersteuning.

Kom langs bij de smoothiebar
Een gezonde levensstijl helpt om te stoppen te roken. Wilt u hier meer over weten? Kom dan op vrijdag 23 september naar de markt aan het Binnenhof voor een gratis sapje bij de speciale smoothiebar.

Meer weten?
Meer informatie over stoppen met roken vindt u op www.stoptober.nl. Voor hulp en/of ondersteuning kunt u ook terecht bij uw huisarts of praktijkondersteuner. De basisverzekering vergoedt hulp bij het stoppen met roken (jaarlijks 1 programma) voor 100 procent.


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht