mainImage

Zon, bewolking en regen in Barendrecht

Afbeelding is niet meer beschikbaar
4 april 2018, 09:27 uur
Algemeen

In de vroege ochtend neemt de bewolking in Barendrecht vrij snel toe. Vanuit het zuidwesten trekken buien over onze regio. Rond het middaguur wordt het tijdelijk droog met soms enige ruimte voor de zon. Met maximaal 14 graden Celsius is het opnieuw zacht. De zuidenwind is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Aan het eind van de middag en aan het begin van de avond trekken vanuit het zuidwesten pittige buien het Rijnmondgebied binnen. Woensdag lijkt daardoor een beetje op een kopie van dinsdag te worden. Deze buien kunnen evenals dinsdag gepaard gaan met onweer, hagel en stevige windvlagen van 60 km/u. De zuidwestenwind is daarbij matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5 Beaufort.

In de tweede helft van de avond en in de nacht naar donderdag trekken de actiefste buien in noordoostelijke richting weg, maar helemaal droog wordt het niet. Regelmatig valt er nog nattigheid, hetzij met een lichte intensiteit. De wind is zuidwestelijk en matig (3 tot 4 Beaufort) en de temperatuur daalt naar om en nabij 7 graden Celsius.

Donderdag draait/ruimt de wind naar het noordwesten en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. De dag begint geheel bewolkt en er vallen enkele lichte regenbuien in Barendrecht.

In de eerste helft van de middag arriveren de eerste opklaringen, deze worden in de loop van de middag steeds breder. De zon is dan vaak aanwezig in het regionale weerbeeld. Met maximaal 9 graden Celsius is het een stuk frisser dan voorgaande dagen. In de avond is het vrijwel onbewolkt en daalt de temperatuur richting +2 graden Celsius aan het eind van de avond. De wind neemt in de loop van de middag sterk af, in de avonduren staat er nauwelijks wind.

 


Foto: Digitaal Dagblad