Barendrechts Dagblad | Vijgenbomen voor nieuwe buurttuin

Vijgenbomen voor nieuwe buurttuin

mainImage

De Barendrechtse wethouders Cees Schaap en Tanja de Jonge hebben vrijdagmorgen een vijgenboom geplant. Daarmee verrichtten ze de officiële opening van de nieuwe buurttuin in de Kempenaar (Buitenoord). Het is vandaag Wereld Biodiversiteitsdag.

De tuin is een initiatief van buurtbewoners die daarmee bijdragen aan de leefbaarheid en sociale cohesie in de buurt. Hovenier Paul Casteleijn heeft ruim honderd jonge bomen geschonken. Grondbank IJsselmonde (GKB Groep) doneerde vijf kuub teelaarde. De houtsnippers voor de paadjes komen van de Botter-locatie, dankzij Van Huizen Groen. Diverse omwonenden hebben planten en andere materialen gegeven.

Wethouder Tanja de Jonge (bewonersinitiatieven): “De wijktuin Kempenaar is een mooi bewonersinitiatief, waarin meerdere functies samenkomen. Denk aan ontmoeting met buren, educatie voor kinderen en biodiversiteit door de verschillende planten.” Wethouder Cees Schaap (groenbeheer, wijkwethouder) noemt het initiatief een goed voorbeeld waarin gemeente en bewoners samenwerken aan een fijne buurt.


Foto: Ingezonden