Barendrechts Dagblad | Teken in Barendrecht

Teken in Barendrecht

mainImage

Hoera, het regent! En gisteren is het bij ons in Barendrecht ook in de nacht en ochtend lekker door gegaan, een ‘mals’ regentje zogezegd. Goed voor de planten in de tuin! Je ziet ze dan ook weer opveren. Ook andere planten veren weer op, precies de planten die we niet wensen: onkruid. Er staat inmiddels genoeg! Kortom tijd om aan de slag te gaan in de komende dagen. Het wordt weer iets warmer, zonnetje erbij, heerlijk! Korte mouwen, korte broek en starten maar!

En dan wordt het oppassen! Teken zitten niet alleen in de “wilde natuur”, ze zitten ook in onze eigen Barendrechtse tuinen! Ruim een kwart van alle Tekenbeten worden opgelopen bij het tuinonderhoud. Na gedane arbeid is een nauwkeurige controle aan te raden, sommige exemplaren zijn niet groter dan een speldeknop! Mocht je in de prijzen vallen en een ingegraven exemplaar vinden, gebruik een speciale tekentang om hem/haar (de mannetjes zijn het kleinst) te verwijderen. Niet gaan knoeien met alcohol of andere tangetjes, je wilt niet dat de kop in je huid achterblijft…. Gedurende 7 dagen de kwetsuur goed in de gaten houden, als er een kring rond de plek ontstaat, dan was de Teek besmet, gelijk naar de huisarts! De ziekte van Lyme kan je de rest van je leven! blijven achtervolgen.
Toch maar een klein adviesje:

In de tuin aan slag? Lange broek - pijpen in de sokken stoppen- en iets met lange mouwen kunnen veel ellende voorkomen. Ook dan blijft controle belangrijk!


Foto: Huub van den Brule