Barendrechts Dagblad | Spoeddebat over sluiting Havenpolikliniek
mainImage

Spoeddebat over sluiting Havenpolikliniek

20 januari 2020, 23:00 uur
Algemeen

Over de maandag door het Erasmus MC aangekondigde sluiting van de Havenpolikliniek aan het einde van dit jaar is het laatste woord nog niet gesproken. GroenLinks-raadslid Jeroen Postma heeft er voor komende donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering al een spoeddebat over aangevraagd met zorgwethouder Sven de Langen. 

Het Havenziekenhuis is een vertrouwde naam in de Rotterdamse gezondheidszorg. Opgericht in 1927 als “Ziekenhuis voor Scheeps- en Tropische Ziekten” ontwikkelde het zich tot een gewaardeerd ziekenhuis waar generaties Rotterdammers zorg kregen. Na de fusie van het Havenziekenhuis en het Erasmus MC kreeg het als gevolg van financiële problemen in 2017 de functie van gezamenlijke polikliniek van vier regionale ziekenhuizen. Een van de speerpunten was het concept ‘Havenue’, gericht op betere zorg voor oudere Rotterdammers. Aan dat alles lijkt nu een einde aan te komen.

''Wij maken ons over die sluiting zorgen'', laat Postma weten. ''Want de vier ziekenhuizen hebben nog geen vervangende locatie gevonden. We moeten voorkomen dat patiënten, zeker oudere Rotterdammers, tussen wal en schip vallen. Het zou daarnaast enorm jammer zijn als de samenwerking tussen de vier ziekenhuizen door de sluiting gefrustreerd wordt. We moeten in Rotterdam ruimte maken voor goede zorg waarin samenwerking, en niet concurrentie, het uitgangspunt is.”