mainImage

Regelmatig buien, maar wel lenteachtige temperaturen

Afbeelding is niet meer beschikbaar
3 april 2018, 08:12 uur
Algemeen

Vandaag voert een matige zuiden- tot zuidwestenwind in Barendrecht aanmerkelijk warmere lucht aan. Met 15 graden is het zelfs vrij warm voor begin april. Normaal voor begin april  is een maximumtemperatuur van 11 graden Celsius. Het weerbeeld is echter niet lenteachtig, want het is bewolkt en van tijd tot tijd vallen er buien, met name in de middag en avond. De zwaarste buien in de avond, wanneer een buienlijn over het Rijnmondgebied trekt. De zon is slechts sporadisch te zien in het regionale weerbeeld.

Woensdag trekt wederom een regengebied over Barendrecht. In de loop van de middag wordt het geleidelijk droger en breekt vanuit het westen de zon steeds vaker door. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind (4 tot 5 Beaufort) wordt het opnieuw circa 15 graden Celsius.

Donderdag en vrijdag neemt de kans op neerslag af en komt de zon steeds vaker tevoorschijn. De windturbine wordt een flinke stap lager gezet en dat maakt het in de zon een stuk aangenamer. Het temperatuurverloop is nog onzeker.

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad