Barendrechts Dagblad | Rechts Rotterdam wil politiebescherming

Rechts Rotterdam wil politiebescherming

mainImage
Inzet: V.n.l.r: Burgemeester Aboutaleb, raadsleden Karremans, Meeuwissen en Eerdmans

Rechts Rotterdam (VVD, Leefbaar en PVV) gaan morgen in de gemeenteraadsvergadering aan burgemeester Aboutaleb vragen om in de volle breedte bij de politie bodycams en tasers in te voeren, en zijn gewicht in de schaal te leggen voor noodzakelijke strengere (minimum)straffen voor personen die agenten belagen.

De fractievoorzitters Karremans (VVD), Eerdmans (Leefbaar) en Meeuwissen (PVV) zullen Aboutaleb verder de suggestie meegeven hierbij ‘’de uitstekende lobby van de politievakbond voor standaard gevangenisstraffen voor dit soort tuig te betrekken.’’ En ze zijn er verder van op de hoogte dat er momenteel nog een verlengde pilot loopt aangaande bodycams en dat eind dit jaar afdoening wordt voorzien met betrekking tot geweld tegen hulpverleners uit oktober 2018.

Aanleiding voor het gezamenlijk optreden van rechts-Rotterdam, waarvan alleen de VVD in de linkse coalitie zit, is dat Rotterdam recent driemaal is opgeschrikt door grof geweld tegen politieagenten. Eerst werd een agent knock-out geslagen toen hij een asociale bruidsstoet staande hield. Een dag later, op zaterdag, brak een agent zijn arm toen hij een oplichter wilde arresteren die betrapt werd bij zijn poging met een valse pas aankopen te doen bij een juwelier. En twee van zijn collega’s liepen ernstige schaafwonden op.

Als klap op de vuurpijl reden vier personen op zaterdagnacht met hun auto, die vol met lachgas en contact geld lag, frontaal in op een politieauto op het Kleinpolderplein. ‘’Dit zijn slechts drie voorbeelden van het schokkende geweld waarmee onze dienders te maken krijgen. Het zijn onthutsende uitingen van maatschappelijke verloedering die steeds vaker voorkomen’’, aldus het drietal.

In april van dit jaar bleek uit cijfers van de politie dat geweld tegen agenten in 2018 met elf procent was gestegen ten opzichte van 2017 en deze week maakte politievakbond ACP bekend dat Rotterdam op de tweede plaats staat als het gaat om geweld tegen politieagenten.

Rotterdam wacht een interessante discussie in de gemeenteraad morgen over dit onderwerp. Ook de twee moslimpartijen kunnen er niet onderuit om positie te kiezen.