Barendrechts Dagblad | Praktisch aan de slag met innovatie

Praktisch aan de slag met innovatie

mainImage

Het ontwikkelen van vernieuwende producten, diensten en processen staat bij bedrijven hoog op de agenda. De gemeente Barendrecht draagt hier graag haar steentje aan bij. Daarom nodigt zij ondernemers uit de hele BAR-regio uit voor de bijeenkomst ‘Praktisch aan de slag met innovatie’. De bijeenkomst is interessant voor ondernemers die nog nooit iets met innovatie hebben gedaan, maar ook voor bedrijven die al jaren voorop lopen met de nieuwste technieken.

Op woensdag 2 oktober staan er specialisten van de Kamer van Koophandel, Hogeschool Rotterdam, Erasmus Centre of Entrepreneurship, Innovation Quarter en de Rabobank voor de ondernemers klaar. Ook enkele bedrijven met veel kennis op het gebied van innovatie doen mee: Berkman Barendrecht, Head forward en Blue City. Tijdens twee workshoprondes kunnen ondernemers met de deskundigen én met elkaar in gesprek over vragen als: wat kan ik doen met digitalisering binnen mijn bedrijf? Hoe krijg ik financiering voor innovatie? Wat kan een hogeschool of universiteit voor mijn bedrijf doen? Hoe krijg ik contact met startups? En hoe zet ik een developer in om voor mijn bedrijf slimme toepassingen te ontwikkelen?

Innovatie een stap

Wethouder Economische Zaken Arnoud Proos zet zich graag in voor dit onderwerp. “Innovatie is erg belangrijk voor ondernemers, ook in het midden- en kleinbedrijf. Zij weten zelf vaak heel goed waar hun kansen liggen. Maar zij hebben ook vragen en uitdagingen. De gemeente wil helpen door bijvoorbeeld zo’n bijeenkomst over innovatie te organiseren. Daar ontmoeten ondernemers de specialisten en hun collega’s uit andere branches. Ondernemers vinden het soms verrassend om te merken dat die collega’s tegen dezelfde dingen aanlopen. Netwerken en met elkaar praten is echt een belangrijk onderdeel van deze avond. Die contacten kunnen ondernemers helpen innovatie binnen hun eigen bedrijf een stap verder te brengen. Wij merken dat ondernemers hier enthousiast op reageren.”

Meer informatie

Praktisch aan de slag met innovatie wordt georganiseerd samen met de gemeente Albrandswaard en vindt plaats op woensdag 2 oktober bij BIS|Econocom, Pesetastraat 5 in Barendrecht, van 18.30 tot 21.30 uur. Ondernemers die innovatie een interessant thema vinden, kunnen kijken op barendrecht.nl/innovatie. Daar staat meer informatie over het programma, de workshops en aanmelden. Er is ook meer te vinden over hoe de gemeente met ondernemers samenwerkt op het gebied van innovatie.