Barendrechts Dagblad | Politie pakt 6 jongens voor steekpartij Zuidplein

Politie pakt 6 jongens voor steekpartij Zuidplein

mainImage

De politie heeft zes aanhoudingen verricht in een lopend onderzoek naar een steekpartij op de Pleinweg in Rotterdam-Zuid. Het gaat om zes jongens uit Rotterdam in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Vijf van hen zijn aangehouden in hun woning in Rotterdam. De zesde verdachte is op school aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Op woensdag 22 januari raakte een 17-jarige jongen ernstig gewond. Daar ging een ruzie met een groep jongens aan vooraf op de loopbrug vanaf Winkelcentrum Zuidplein richting de Pleinweg. De ruzie zette zich voort op de trap naar beneden. Dit liep uit op een vechtpartij waarbij de jongen werd geslagen. Toen hij wegliep werd hij in zijn rug gestoken. Het slachtoffer ging met een vriend naar het ziekenhuis. Daar is hij geopereerd.

De politie deed een getuigenoproep en deed een buurtonderzoek. Een team van rechercheurs zette zich in om deze puzzel op te lossen. Camerabeelden bleken onmisbaar te zijn in dit onderzoek. Al snel richtte het politieonderzoek zich op het achterhalen van de identiteit van de betrokkenen op die camerabeelden. De aanhoudingen van vandaag zijn een stap in de goede richting om deze zaak op te lossen, al moet hun rol en aandeel bij het incident nog verder onderzocht worden.