Barendrechts Dagblad | Parkeergarage op Zuid wordt drive-in testlocatie

Parkeergarage op Zuid wordt drive-in testlocatie

mainImage

Voor zorgmedewerkers met klachten die passen bij het coronavirus zet de GGD testlocaties op zodat zij getest kunnen worden op het coronavirus. De parkeergarage nabij Topsportcentrum Rotterdam wordt hiervoor ingericht.

De eerste zorgmedewerkers kunnen vanaf dinsdag getest worden. Daarnaast zet de GGD Rotterdam-Rijnmond ook een mobiele testlocatie in. Medewerkers van de zorgorganisaties worden door hun werkgever verwezen naar de extra testlocaties.

''Onze testcapaciteit is hiermee uitgebreid, waardoor meer zorgmedewerkers die in onze regio werken getest kunnen worden'', vertelt Saskia Baas (directeur Publieke Gezondheid). Veel zorgorganisaties testen hun eigen personeel al en er zijn organisaties die afspraken hebben met laboratoria. ''Het is goed dat dit al gebeurt. De extra locaties die wij nu opzetten zijn hier een aanvulling op. Doordat een team van de GGD meerdere testen achter elkaar afneemt, is het bovendien een efficiënte manier van testen'', aldus Baas.

De testen zijn bedoeld voor zorgmedewerkers die werken in de regio Rotterdam-Rijnmond. Het gaat hierbij om zorgpersoneel dat buiten de ziekenhuizen werkt, bijvoorbeeld in de verpleeghuizen, GGZ, kraam- en thuiszorg. Men wil circa 100 testen per dag gaan uitvoeren. De zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor een test, worden door hun werkgever aangemeld bij de GGD Rotterdam-Rijnmond. Hierover worden afspraken gemaakt met de zorgorganisaties.

De parkeergarage in Topsportcentrum Rotterdam wordt ingericht als drive-in locatie. De locatie is goed bereikbaar per auto, met de fiets, scooter of te voet. De zorgmedewerkers worden later telefonisch door de GGD geïnformeerd over de uitslag. De GGD Rotterdam-Rijnmond zet halverwege de week ook een bus in als mobiele testlocatie. Deze bus bezoekt dagelijks een andere zorgorganisatie. Het gaat om een bus die de GGD al in eigen beheer heeft en normaal gesproken gebruikt wordt voor onder andere soa-testen op locatie.