Barendrechts Dagblad | Noodkreet van bestuur van Oranjespeeltuin

Noodkreet van bestuur van Oranjespeeltuin

mainImage

Het voortbestaan van de Oranjespeeltuin in Barendrecht is in gevaar, omdat er te weinig vrijwilligers zijn om de speeltuin te draaien. Dit heeft het bestuur van de vereniging aan de leden en aan de omwonenden bekendgemaakt. De afgelopen jaren is het aantal vrijwilligers steeds verder afgenomen waardoor het werk door minder mensen moet worden gedaan. Dit is niet langer houdbaar. Verschillende pogingen om hier verandering in te brengen, hebben geen resultaat opgeleverd.

''We hebben jullie hulp keihard nodig om de Oranjespeeltuin in de huidige vorm te behouden. We willen graag een speeltuin blijven met goede voorzieningen waar kinderen veilig kunnen spelen en waar leuke activiteiten plaatsvinden zoals eieren zoeken met Pasen en Halloween. Wil je zelf iets doen voor de speeltuin of weet je iemand anders die hiervoor belangstelling heeft? Laat het ons weten! Als jouw tip een nieuwe vrijwilliger oplevert dan is je beloning een doos (oranje) tompoucen'', aldus het bestuur in een brief. 

Als er dit speeltuinseizoen geen versterking gevonden wordt, is het bestuur genoodzaakt om de taken neer te leggen. Hopelijk is dit niet nodig en kan de mooiste speelplek van Barendrecht, die sinds 1958 bestaat, behouden blijven zodat alle kinderen hiervan kunnen blijven genieten.

 


Foto: Oranjespeeltuin