Barendrechts Dagblad | Nieuw opgedoken mail van Opstelten in Wilders-zaak

Nieuw opgedoken mail van Opstelten in Wilders-zaak

mainImage
Ivo Opstelten

PVV-leider Geert Wilders noemt het "godgeklaagd" dat er nieuw bewijs zou zijn opgedoken dat toenmalig minister Ivo Opstelten zich heeft bemoeid met het 'minder Marokkanen'-proces. Wilders ziet opnieuw bevestigd dat de rechtszaak tegen hem een "politiek proces" is dat meteen moet stoppen.

Wilders reageert op de jongste onthullingen van RTL Nieuws over de al jarenlang slepende affaire. Volgens het programma is met een nieuw opgedoken e-mail duidelijk dat justitieminister Opstelten hoogstpersoonlijk heeft ingegrepen in de communicatie van het OM in het proces tegen Wilders.

De PVV-leider ziet het als nieuw bewijs van directe bemoeienis door Opstelten met het besluit van Openbaar Ministerie over vervolging "en dus" met zijn proces. "En het mocht allemaal 'niet uitlekken'. Godgeklaagd."

RTL baseert zich op "nog vertrouwelijke" stukken van het OM in het lopende hoger beroep in de strafzaak. Het gaat om interne mails. Het OM heeft tot nu toe altijd ontkend dat de minister betrokken was bij de beslissing om de politicus te vervolgen en herhaalt dat vrijdag.

Het hoger beroep in de strafzaak tegen Wilders gaat maandag verder in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Hoe de zaak verder gaat, zal dan besproken worden.


Foto: ANP