Barendrechts Dagblad | Jongens beschoten terwijl ze hulp verleenden

Jongens beschoten terwijl ze hulp verleenden

mainImage
Parkeerplaats van honkbalclub Neptunus

De politie in Rotterdam houdt er ernstig rekening mee dat de twee mannen die afgelopen nacht op de Abraham van Stolkweg slachtoffer werden van een schietincident zijn beschoten op het moment dat zij hulp verleenden aan het derde slachtoffer, dat even daarvoor was beroofd.

De twee zijn mogelijk onder vuur genomen toen zet geen kant uit konden. Het gebeurde op het parkeerterrein van de honkbalclub Neptunus, waarvan de ingang ook de uitgang is. De twee slachtoffers die naar men vermoedt vanaf een scooter onder onder vuur werden genomen - en daarbij gewond raakten aan arm, buik en benen - waren 19 en 20 jaar en kwamen uit Krimpen aan den IJssel en Rotterdam.

De verdachten werden kort daarna de politie gesignaleerd bij de Mevlana Moskee - dat is voor de ingang van de naast gelegen sportvelden bij de RFC-weg - en uiteindelijk bij de Mathenesserbrug aangehouden. Dat kon pas nadat de politie waarschuwingsschoten had gelost en het tweetal met de scooter ten val was gekomen. De verdachten zijn 17 en 16 jaar en komen uit Maassluis en Rotterdam.

Niet uitgesloten is dat zowel verdachten als slachtoffers eerder op de avond bezoekers waren van het Vroesenpark, waar de politie ingreep omdat het er te druk was en er ook werd gedeald.