Barendrechts Dagblad | Hond overleden door Ziekte van Weil in Zuidpolder
mainImage

Hond overleden door Ziekte van Weil in Zuidpolder

6 januari 2020, 19:46 uur
Algemeen

Een triest bericht van Isabella Pijpers uit Barendrecht. Op 27 december is haar jonge hond Guusje, 1 jaar en 3 maanden, heel erg ziek geworden. Ze bleek na een bezoek aan de dierenarts de Ziekte van Weil (Leptospirose bacterie) te hebben opgelopen. Haar hondje Guusje is hieraan overleden. Volgens Isabella Pijpers heeft haar hondje deze ziekte in de Barendrechtse Zuidpolder opgelopen, daarom onderstaande waarschuwing van haar hand voor alle hondenliefhebbers in Barendrecht:

''Het ziekteverloop verliep heel erg snel van een beetje braken tot geelzucht in één dag. We zijn met spoed naar de dierenkliniek gereden waar Guusje direct in quarantaine werd opgenomen. Ze zou de ziekte van Weil hebben werd ons verteld en later na onderzoek in het laboratorium is dit bevestigd.Helaas heeft te ziekte bij Guusje heel snel haar nieren en lever aangetast waardoor Guusje is overleden.''Guusje was zoals zoveel honden gewoon ingeënt tegen deze ziekte.  De ziekte van Weil oftewel de Leptospirose bacterie heeft ze opgelopen in de Zuidpolder. Dit is de enige plek waar wij de hond uitlaten.  

Het is een ziekte die door wilde ratten word verspreid via de urine van de rat. Wanneer deze in sloten en grasland met stilstaand water plassen, kunnen mens en dier besmet worden.  Wanneer de hond in aanraking komt met de urine, via de mond of slijmvliezen worden ze ziek. Honden overlijden hier nog regelmatig aan. Van de kliniek hebben wij begrepen dat er meerdere honden uit Barendrecht en omgeving besmet zijn geraakt en ook bij diverse honden met de dood tot gevolg. Ook mensen kunnen besmet raken dus naar mijn idee is het reuze belangrijk dat mensen dit weten. 

Het is echt van belang dat hondenbezitters hiervan op de hoogte worden gesteld. Het is zo dat de honden in Barendrecht en omgeving ook gewoon inwoners zijn van de gemeente. We betalen gewoon belasting voor deze trouwe viervoeters en als we een hart voor dieren hebben, waarschuw ik graag voor deze verschrikkelijke ziekte.  Wij zijn Guusje helaas kwijt, maar ik hoop dat ik met dit bericht andere hondenbezitters kan waarschuwen'', aldus de emoitionele boodschap van Isabella Pijpers.


Foto: Google Maps