Barendrechts Dagblad | Finaleticket voor Leerlingen van Tweemaster

Finaleticket voor Leerlingen van Tweemaster

mainImage

Leerlingen van de Tweemaster uit Barendrecht hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen voor een probleem.

Het winnende team van de Tweemaster uit Barendrecht bedacht het idee: ‘Voedselprinter’. De leerlingen Isabelle, Demi, Maud en Milena over hun idee: “We hadden heel veel ideeen maar wilden echt iets bedenken wat mensen nog niet hadden. Toen bedachten we de voedselprinter!”

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!? Benieuwd? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.

 


Foto: Ingezonden