Barendrechts Dagblad | Erasmus Universiteit onderzoekt eigen regeldruk
mainImage

Erasmus Universiteit onderzoekt eigen regeldruk

14 februari 2020, 09:51 uur
Algemeen

De Erasmus Universiteit in Rotterdam gaat onderzoek doen naar de regeldruk binnen de eigen organisatie. Het onderzoek start maandag. Uit het laatste medewerkersonderzoek uit 2018. De EUR onderzoekt samen met het organisatieadviesbureau Berenschot hoe regeldruk door medewerkers wordt gezien en in welke mate regeldruk bijdraagt aan werkdruk. De uitkomsten van het onderzoek zijn de basis om waar mogelijk maatregelen te nemen om de regeldruk te verminderen.

Het onderzoek maakt deel uit van het Programma Gezond & Veilig werken. Binnen dit programma vinden onder andere initiatieven plaats voor de aanpak van werkdruk en een veilig werkklimaat. Ook wordt een nieuw medewerkersonderzoek vormgegeven. 

Men spreekt van regeldruk als de lasten van de regels om welke reden dan ook te hoog worden. Het kan hierbij gaan om de feitelijke regeldruk (de tijd die je als medewerker besteedt aan het naleven van de regels) en de ervaren regeldruk (o.a. wacht- en doorlooptijden van procedures, de samenhang tussen regels, de wijze waarop regels worden uitgevoerd en gehandhaafd). blijkt dat werkdruk een risicofactor vormt voor een veilige en gezonde werkomgeving.Foto: Wikipedia