Barendrechts Dagblad | Drie dagen in 8 regiogemeenten 0 infecties

Drie dagen in 8 regiogemeenten 0 infecties

mainImage
Maassluis

Het was sinds de uitbraak van de coronacrisis nog niet eerder voorgekomen dat er op één dag acht (van de 15 GGD-regiogemeenten) konden melden dat er geen nieuwe besmettingen waren geregistreerd. Maar deze week is er een positief record gebroken: zelfs drie dagen achtereen acht gemeenten zonder gemelde infecties.

Capelle aan den IJssel, Goeree Overflakkee, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland en Maassluis hebben elkaar daarbij afgewisseld, maar Albrandswaard, Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne bleven drie dagen lang consistent op 0.

Westvoorne (Rockanje, Oostvoorne, Tinte, met bijelkaar 15.000 inwoners) bleef zelfs de hele week clean. Maar ook Maassluis (33.000 inwoners) scoort goed met slechts 2 nieuw vastgestelde besmettingen.  

De meest positieve dag was op 28 april toen er zeven gemeenten geen nieuwe positief geteste inwoners konden doorgeven. Daar hebben we geen hoopvolle melding van gemaakt, omdat het een dag later alweer prijs was en er van de zeven gemeenten er nog maar één met 0 overbleef. Zo ging het van 7 naar 8 april ook. De opleving duurde meestal maar één dag. Dat was de dag dat de GGD Rotterdam-Rijnmond niet met cijfers vanuit de ziekenhuizen en zorginstellingen werd gevoed.

Nu er daarentegen drie dagen achtereen 8 regiogemeenten goed nieuws melden, en bovendien aan het einde van de week, geeft dat een gunstige tendens weer.