Buitenaardse wezens te zien vanuit raam tram

10 April 2019, 09:00 uur
Algemeen
mainImage
RET

De RET heeft een tram rondrijden met een televisiescherm dat geplaatst is in de achterruit. Nietsvermoedende passagiers denken uit het raam te kijken en zien, via zogenoemde virtual reality, ineens een marsman, ufo of astronaut achter de tram aankomen. Dat levert grappige beelden op van - veelal - verbaasde passagiers.

Het project in de tram is een aanvulling op de tentsoonstelling 'Science Fiction: A Journey into the Unknown' in de Kunsthal Rotterdam. Die expositie laat aan de hand van 850 objecten een overzicht zien van meer dan honderd jaar sciencefiction. 

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET en zelf groot sciencefiction liefhebber: “Nietsvermoedende passagiers denken dat ze door een normale achterruit kijken, maar in werkelijkheid is dit een scherm waarop buitenaardse beelden voorbijkomen. Ik vind het geweldig dat we op deze manier heel Rotterdam een onvergetelijke reis kunnen bieden en kijk uit naar de reacties van reizigers”. 

“In de tentoonstelling ontdek je de voortdurende menselijke zoektocht naar het onbekende. Meer dan 850 unieke objecten - waaronder filmclips, video-installaties, zeldzame boeken en manuscripten en hedendaagse kunstwerken - laten de ongelooflijke verbeeldingskracht van de mens zien”, zegt Kunsthal directeur Emily Ansenk. “Ook vind je er fantastische kostuums, modellen en rekwisieten uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek en Godzilla. 
Door middel van deze speciale augmented reality installatie in een tram wil de Kunsthal Rotterdammers letterlijk een stap in het onbekende laten maken. Iedereen in de stad kan even met de fascinerende wereld van sciencefiction in aanraking komen.”