Barendrechts Dagblad | Actie 'bescherm de Rotte tegen fietsbrug' gelukt
mainImage

Actie 'bescherm de Rotte tegen fietsbrug' gelukt

30 juli 2020, 19:54 uur
Algemeen

Mobiliteitswethouder Judith Bokhove krijgt haar fietsbrug over de Rotte niet cadeau. Ze moet terug naar de gebiedscommissie en de protesterende inwoners. Bovendien wordt de Gemeentepeiler ingezet om alsnog te weten te komen of de omwonenden wel behoefte hebben aan die fietsbrug, die de wethouder zonder enig vooroverleg wilde aanleggen.

50PLUS Rotterdam gooide roet in het eten met een waarschuwende brief waarin fractievoorzitter Ellen Verkoelen de aangenomen motie ‘Een veilige en snelle fietsbrug over de Rotte' een ondoordachte motie vond omdat de bewoners van toeten noch blazen wisten. Dat wist de raad niet toen ze blind ja zeiden tegen het onderzoek naar dit groene initiatief.

De bewoners kenden wel het conceptbestemmingsplan, hadden er hun zienswijze aan vastgeplakt ‘’maar werden overrompeld toen in de motie ineens het water van de Rotte werd meegenomen, plus het woordje fietspad’’, aldus Verkoelen.

Direct daarna zijn verontruste inwoners van Terbregge en omstreken en de bewonersorganisatie vereniging Terbregge’s Belang in de pen geklommen om Verkoelen over deze – in hun ogen ‘’truc’’ te rapporteren. Bovendien haalden ze 840 handtekeningen op om tegen ‘’de eigengereid van het stadhuis’’ te protesteren onder het motto: ‘Bescherm de Rotte, geen fietsbrug’.


Foto: Elizabeth de Groot