Barendrechts Dagblad | €760.000 onrechtmatige subsidie in Rotterdam

€760.000 onrechtmatige subsidie in Rotterdam

mainImage
Inzet: Raadslid Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren in Rotterdam – geen fan van de paardensport – heeft het sterke vermoeden dat de vorige sportwethouder Adriaan Visser zich in de maling heeft laten nemen bij het verstrekken van een subsidie van €760.000 aan de organisator van het evenement 'FEI Championships Jumping, Dressage & Para-Dressage 2019', kortweg het EK Paardensport.

Het evenement zou bijdragen aan vele maatschappelijke doelen, waaronder:
· Het opzetten van een reguliere MBO-opleiding voor paardensport;
· Het opzetten van een leerwerkplaats samen met het Albeda College;
· Samenwerking met partners in de culturele sector, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Hofplein Theater Rotterdam, de Kunsthal, International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Rotterdam Festivals.

Inmiddels laat de Partij van de Dieren – na toelichting van de nieuwe sportwethouder – weten dat:

· De reguliere MBO-opleiding paardensport is ondergebracht op een onderwijslocatie in de gemeente Midden-Delfland. Voor het schooljaar 2018/2019 hadden twee (2) Rotterdammers zich voor de opleiding ingeschreven;
· De leerwerkplaats is er niet gekomen. Volgens de organisator van het EK Paardensport bleek het opzetten van een leerwerkplaats (nog) niet haalbaar;
· De samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest is stopgezet. Ook heeft de organisator van het EK Paardensport besloten geen samenwerking aan te gaan met het IFFR. Een tentoonstelling over paarden(sport) in de Kunsthal is niet doorgaan in verband met de hoge kosten.

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam is bezorgd dat de subsidie verstrekt aan de organisatoren van het EK Paardensport niet juist is besteed en wil daarom de rechtmatigheid van de verstrekte subsidie getoetst zien.