Barendrechts Dagblad | Politie vindt kalasjnikov onder keukenblok

Politie vindt kalasjnikov onder keukenblok

mainImage

De politie heeft in een woning op Rotterdam-Zuid een kalasjnikov gevonden. Het wapen zat verstopt onder een keukenblok. Agenten werd er in de woning cocaïne, XTC en munitie aangetroffen. 

Waar op Rotterdam-Zuid de drugs en het wapen werden aangetroffen is niet bekend gemaakt. Het onderzoek startte na een melding dat er vanuit de woning drugs zou worden gedeald. Naar aanleiding daarvan heeft de politie de woning woensdag gecontroleerd.

Nadat de drugs werd gevonden heeft de politie in overleg met het Openbaar Ministerie besloten over te gaan tot verdere doorzoeking van de woning.

Bij het automatisch wapen werden ook twee houders aangetroffen. In de kussens van de bank lag ruim vijfduizend euro contant geld verstopt, samen met een vuurwapen met geluidsdemper en munitie. In het huis lag ook een drugspers en meerdere stempels die gebruikt kunnen worden om logo’s op blokken drugs te drukken. 

Een 30-jarige vrouw die tijdens het onderzoek van de politie in de woning aanwezig was is aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit en handel in drugs. Ook vermoedde de politie dat er nog iemand in het huis zou wonen. Deze 30-jarige man is donderdagmiddag aangehouden. Beiden verdachten zitten nog vast.

Het onderzoek is in volle gang. Er zal onder meer gekeken worden naar de herkomst en eventueel gebruik van de vuurwapens.

Foto: Politie