Wijkwethouder als aanspreekpunt voor wijk

11 July 2018, 16:14 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Elke wijk van Barendrecht krijgt een eigen wijkwethouder. De  wethouders vervullen deze rol naast de eigen portefeuille. Hiermee zet het college van B&W de eerste stap van de uitvoering van een belangrijke afspraak uit het coalitieakkoord 2018-2022, namelijk om wijkgericht te gaan werken.

“Wijkgericht werken betekent dat de gemeente rekening houdt met het karakter en de specifieke behoefte van een wijk”, aldus wethouder Tanja de Jonge. “De wijkwethouder richt zich op wat in de wijk nodig is en kan in afstemming met de inhoudelijk portefeuillehouder initiatieven stimuleren. Bijvoorbeeld: investeren in een sportief initiatief, maar dan niet zonder dat de wethouder Sport hier weet van heeft.”

Werken met wijkwethouders is nieuw voor de gemeente. Dit jaar gaan de wijkwethouders de wijken goed leren kennen. Bijvoorbeeld door aan te schuiven bij een wijkoverleg, deel te nemen aan bijeenkomsten en evenementen in de wijk of een fietstocht te maken door de wijk met wijkpartners. De keuze is afhankelijk van wat het beste bij de wijk past en waar de inwoners om vragen. Via de Blik op Barendrecht en de gemeentelijke website is te volgen wanneer de wijkwethouder in de wijk is.

De wijkwethouders zijn verdeeld over zes gebieden. De verdeling sluit zoveel mogelijk aan op de belangrijkste projecten uit de portefeuilles van de wethouders.


  1. Noord, Binnenland en Centrum                                           : Peter Luijendijk

  2. Oranjewijk, Buitenoord en Ter Leede                                :   Cees Schaap

  3. Nieuweland, Molenvliet, Lagewei en Vrouwenpolder     :  Arnoud Proos

  4. Bijdorp, Dorpzicht, Centrum West en Paddewei              :  Reshma Roopram

  5. Vrijenburg, Vrijheidsakker, Smitshoek en Riederhoek   :  Nico Bults

  6. Waterkant, Havenkwartier, Meerwede en Gaatkensoog :  Tanja de Jonge