Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In een waar spektakelstuk heeft BVV Barendrecht zaterdag geen punten kunnen pakken. Op sportpark De Bongerd won Rijnsburgse Boys met 5-4.

De nederlaag riep Barendrecht over zichzelf af, want de rood/witten openden rondom belabberd. Het gretige Rijnsburgse Boys profiteerde optimaal van zwak optreden van de Barendrechtse defensie, waardoor het binnen tien minuten maar liefst 3-0 (!) stond voor de bezoekers. Knol, Hudepohl en Paramai maakte de treffers en leken Rijnsburgse Boys een gemakkelijke middag te bezorgen. Toen Tervoert de bollenploeg op slag van rust op 4-0 zette leek het duel definitief gespeeld.

De 4-1 van Donny Navajas Sanches (foto), nog in blessuretijd van de eerste helft, was voor Barendrecht een eerste teken van herstel. Na de snelle achterstand hadden de rood/witten al een paar goede kansen gekregen. Toen Navajas Sanches vlak na rust opnieuw scoorde (4-2) gloorde er hoop voor de Bongerdbewoners, maar rond het uur leek Tervoert met zijn tweede treffer de bezoekers alsnog in veilige haven te brengen (5-2). Toch was het nog niet gedaan op De Bongerd: opnieuw Navajas Sanches zette Barendrecht een kwartier voor tijd op 5-3. Toen de rood/witten vlak voor tijd een penalty kregen, die benut werd door Yarick Dorst (5-4) werd het in blessuretijd alsnog spannend. Rijnsburgse Boys hield echter stand in het slotoffensief voor Barendrecht, waardoor de rood/witten de zwakke opening van de wedstrijd alsnog met een nederlaag moesten bekopen.