Mastenbroek (350×350)

De Barendrechtse VVD gelooft erin dat de gemeente van en voor de mensen is. ”We staan voor een tolerante samenleving waarbij iedereen meedoet. Bij de VVD staat niet je afkomst maar je toekomst centraal. Niet je geloof maar je gedrag. En niet de groep maar het individu. Niet het klagen, maar het genieten. Dit betekent dat iedereen mee moet kunnen doen en moet kunnen genieten van ons prachtige dorp. De Barendrechtse samenleving moet bruisen. Leven, wonen, werken en ontspannen in Barendrecht zoals iedereen dat zelf graag wil. Wij hebben vertrouwen in u als individu en in de kracht van de samenleving die wij gezamenlijk vormen”, aldus de VVD.

Om de Barendrechtse samenleving te versterken wil de VVD op een aantal zaken concreet voortgang boeken:

  • Ontspannen in Barendrecht is op veel plekken mogelijk. De geluidswal, Zuidpolder en onze parken en terreinen bieden volop mogelijkheden. Het goed onderhouden en uitputten van deze kansen is belangrijk. De Zuidpolder biedt kansen om op een duurzame manier te kunnen recreëren. Natuur en stadslandbouw gaan hand in hand.
  • Ontspannen, recreëren en genieten kan ook met evenementen. Evenementen moeten door heel Barendrecht georganiseerd worden. Er zijn immers voldoende mooie plekken. Het is dan ook belangrijk dat er een goede spreiding is van activiteiten, evenementen en voorzieningen over heel Barendrecht. Iedereen kan dan meedoen en profiteren.
  • De bibliotheek in Carnisselande was de hoofdvestiging van de bibliotheek in Barendrecht. Door het verbouwen van Het Kruispunt is dit veranderd. De VVD is van mening dat er een volwaardig ontmoetingscentrum met bibliotheek in Carnisselande wenselijk is.  Dit draagt bij aan ook een bruisend Carnisselande.
  • De Barendrechtse samenleving is voor een belangrijk deel afhankelijk van vrijwilligers. Deze mensen zijn zeer belangrijk voor onze gemeenschap en verdienen het dan ook om extra in het zonnetje worden gezet. Daarom wil de VVD een jaarlijkse vrijwilligersdag instellen. Een dag waarin we collectief onze waardering laten blijken.
  • Een sterke economie zorgt voor banen, biedt welvaart en kansen voor inwoners en ondernemers. Economische groei komt vanuit de private sector. Hardwerkende burgers en hun ondernemerschap. Ondernemers moeten de ruimte krijgen om te ondernemen en mensen moeten gestimuleerd worden om te werken. De overheid mag economische groei niet hinderen, maar moet die faciliteren en actief ondersteunen. Winkelleegstand is de VVD een doorn in het oog. Een gevarieerd aanbod is van belang.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!