Sanisale Barendrecht (350×350)

Waar de competitie voor Vitesse tot nu toe uit louter leerzame verliespartijen bestond moeten de komende weken keihard de punten gepakt worden. Tegenstander IJsselvogels beleeft ook een moeizaam seizoen en was de ideale tegenstander om de serie verliespartijen te doorbreken. Helaas liep het compleet anders.

De Cazdakformatie beleefde een moeilijke voorbereiding op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Ziektes en een afwezige zorgden er voor dat de omstandigheden niet optimaal waren. Tel daarbij op dat de weergoden de regen met bakken de lucht uit lieten komen, waardoor er uitgeweken moest worden naar veld 3, en alle ingrediënten voor een moeilijke middag waren aanwezig.

Met Yerman op de plek van de afwezige captain Dennis startte Vitesse de wedstrijd slordig. Er moest duidelijk aan het grote veld gewend worden. IJsselvogels had hier een stuk minder moeite mee en kon gemakkelijk uitlopen naar een 3-7 voorsprong. Het frisse spel uit de wedstrijd van vorige week maakte, mede door het achterverdedigen van IJsselvogels, plaats voor een statische variant. De laatste fase voor rust wist Vitesse hier al een stuk beter mee om te gaan en kwam het terug tot een 6-8 ruststand.

De tweede helft was het zaak eerst zo goed mogelijk het achterverdedigen van IJsselvogels op te lossen om daarna weer op zoek te gaan naar het eigen spel. Bij vlagen lukte dit de tweede helft uitstekend. Ook mooi om te zien dat de dames een groot aandeel hadden in het aanvalsspel van Vitesse deze tweede helft. Vol enthousiasme knokte Vitesse zich terug om bij 12-12 definitief naast IJsselvogels te komen. Helaas wist IJsselvogels door een aantal snelle doelpunten weer uit te lopen en kon Vitesse vanuit een 12-15 achterstand opnieuw in de achtervolging. Het was mooi om te zien dat Vitesse ook nu de hoop op de eerste punten niet opgaf en bleef knokken voor iedere bal.

Deze wilskracht leek Vitesse de beloning op te leveren want met 17-16 stond Vitesse voor het eerst op voorsprong. De laatste fase was het zaak de wedstrijd zakelijk uit te spelen. Helaas bleek Vitesse niet in staat de overwinning over de streep te trekken. IJsselvogels wist in de laatste minuut nog op gelijke hoogte te komen, 18-18. De allerlaatste aanval was voor IJsselvogels. Vitesse wist de bal te onderscheppen, de scheidsrechter zag het tot overmaat van ramp voor Vitesse anders en gaf de bal terug aan IJsselvogels om nog één keer aan te kunnen leggen van afstand. De fase waar Vitesse nu in zit is dat dit laatste verre afstandschot binnen viel en Vitesse dus weer met lege handen stond.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!