Delta Makelaars (350×350)

EVB presenteerde vanmiddag, in de persoon van lijsttrekker Lennart van der Linden, in Het Kruispunt als eerste politieke partij van Barendrecht het verkiezingsprogramma. Met het oog op de verkiezingen op 21 maart 2018 heeft de partij Echt Voor Barendrecht een tien-punten-plan samengesteld met onder meer als uitgangspunten het einde van de BAR-samenwerking en een buitenzwembad.
De EVB komt binnenkort met een verkiezingslijst met 50 kandidaten. De partij van lijstrekker Van der Linden heeft nu negen zetels in de Barendrechtse gemeenteraad. De partij, die vier jaar geleden werd opgericht, hoopt nu op elf uit te komen. EVB levert in deze periode, in de personen van Lennart van der Linden en Dirk Vermaat, twee wethouders.

Tien-punten-plan

1. Echt voor Barendrecht
Barendrecht blijft een zelfstandige gemeente. Met een eigen slagvaardige ambtelijke organisatie, voor wie de Barendrechters centraal staan.

2. Echt voor veiligheid
Ons actieplan veiligheid wordt uitgevoerd. Meer (zichtbare) wijkagenten, effectievere gemeentelijke handhaving. Betere communicatie en meer samenwerking. En wij gaan voor
een volwaardig politiebureau in Barendrecht!

3. Echt voor Borgstede
Borgstede wordt weer de parel van de Barendrechtse ouderenzorg. Een voorziening om trots op te zijn!

4. Echt voor buitenruimte
De kwaliteit van de buitenruimte moet omhoog. Minder onkruid, nette straten, minder (zwerf)afval, aanpak hondenpoep en goed bijgehouden groen. Barendrecht gaat voor kwaliteit in de woonwijken!

5. Gratis OV voor AOW-gerechtigden blijft
Actie wegens succes verlengd! Effectief wapen tegen eenzaamheid. Meer sociale interactie. Goed voor het milieu. En omdat we het onze ouderen (vaak met klein pensioen) gewoon gunnen.

6. Echt voor een buitenzwembad
Goed voor jong en oud. EVB gaat voor een gezond, vitaal en sportief Barendrecht, met goede sport- en recreatievoorzieningen!

7. Meer woningen voor jongeren
Barendrecht maakt de komende vier jaar actief werk van woonruimte voor startende jongeren die hier willen blijven wonen.

8. Echt voor bibliotheken
De bibliotheek in Carnisselande krijgt een kwaliteitsimpuls. Een moderne en aantrekkelijke ontmoetingsplek voor jong en oud.

9. Tegen megawindturbines in en om Barendrecht
Tegen CO2 opslag onder Barendrecht. En tegen het overhaast alle gasleidingen verwijderen uit de wijken. Geen megalomane plannen. EVB gaat voor lokaal realistisch duurzaamheidbeleid.

10. Financiën op orde
Helaas niet vanzelfsprekend. Ons gedegen financiële beleid wordt voortgezet. De schuldenberg afbouwen, lasten voor inwoners beperken. Geen geldsmijterij. Want het gaat om gemeenschapsgeld.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!