Rabobank – Starter van het Kwartaal (250×250)

In 2008 maakte Rob van Egmond een trektocht met caravan, paard, honden, geit en kippen door de Achterhoek om daarmee geld te werven voor de Stichting Kika. De aanleiding was het overlijden aan kanker van zijn echtgenote Coby. Zij was actief voor de Stichting KiKa en Rob wilde ook een bijdrage leveren in haar nagedachtenis. Met succes: zijn tocht van ruim 1600 kilometer leverde een cheque van € 25.000 op en voor hem de bijnaam Kikaboer.

De video toont zijn vertrek uit Barendrecht die begint bij het gemeentehuis waar hij van burgemeester Van Belzen en wethouders de eerste giften in ontvangst kon nemen. Daarna volgt een tocht langs zijn Barendrechtse sponsors. De video-opnamen van Ton Herwijnen zijn door Bas Romeijn tot een leuke terugkijkfilm gemonteerd die nu te zien is op zijn website basromeijnfilms.blogspot.nl

Over zijn wederwaardigheden tijdens zijn 1600 kilometer lange tocht, schreef hij vorig jaar een boek. Ook van dat boek is de opbrengst bestemd voor Kika en is voor € 9,50 te koop bij boekhandel The Read Shop aan de Middenbaan. De eerste druk hiervan is al bijna uitverkocht en staat een tweede druk op stapel.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!