21 October 2018, 13:05 uur
Algemeen
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Smitshoek heeft zaterdag drie punten overgehouden aan het thuisduel met Ter Leede. Na een matige 1e helft en een enerverende 2e helft bleven de 3 punten verdiend in eigen huis. Door doelpunten van Puncho Rekondie en een benutte strafschop van Jurien Reneita zegevierde de thuisclub met 2-1.

De 1e helft was er een die de supporters al meer gezien hebben van Smitshoek. Verdedigend staat het prima, maar aanvallend is Smitshoek vaak machteloos. Vanuit de omschakeling probeerde de oranjehemden gevaarlijk te worden. Maar doelman Bekkers van de gasten had niet veel te doen. Hij moest wel een bal uit het net halen, na een kopbal van Joey Kleijn, maar de prima leidende scheidsrechter Germs had even daarvoor al een duwfout van die zelfde Kleijn geconstateerd. De in prachtige blauwe shirts spelende gasten uit Sassenheim, konden ook niet echt gevaarlijk worden, maar kwamen toch op voorsprong toen Robert Steemers met veel lawaai in het 16 meter gebied neerging, na een duwfout van Frank Karreman.

De Scheidsrechter had niets gezien(wel gehoord) en besloot na overleg met zijn assistent een strafschop toe te kennen, deze werd foutloos ingeschoten door Mike Boelee.
In de 2e helft bracht trainer Middelkoop Jochem van den Biggelaar in voor Ryan v Dijk, hierdoor kwam er wat meer voetbal in het elftal. Dit leidde direct tot kansen van Rekondie en de eerder genoemde v/d Biggelaar. Nadat Rutger van der Kleij de geblesseerde Erwin Nuytink was komen vervangen, viel de verdiende 1-1.

Het was Jochem v/d Biggelaar die Puncho Rekondie, na een fraaie actie, in staat stelde om van dichtbij de gelijkmaker aan te tekenen. Korte tijd later was de wedstrijd helemaal omgedraaid toen Puncho Rekondie onreglementair in de 16 meter werd gestuit, weer een terechte strafschop, die feilloos werd ingeschoten door Jurien Reneita.
Ter Leede moest het resterende 20 minuten vol aan de bak, waar het eerder dacht de wedstrijd op 80% uit te spelen. Maar de defensie van Smitshoek gaf geen krimp, en loerde op een counter om de wedstrijd te beslissen

Ramon van der Wal leek nog op weg naar de bevrijdende 3-1, maar werd ten onrechte terug gefloten voor buitenspel. Na een zenuwslopende slotfase konden Smitshoek en zijn supporters opgelucht ademhalen. Door de zege sluit het aan bij een omvangrijke middenmoot van ploegen. Nummer 6 t/m 13 staan op 2 punten van elkaar. Zaak dus om regelmatig punten te blijven sprokkelen om niet onderin de ranglijst terecht te komen.
Te beginnen volgende week als koploper Volendam op bezoek komt.