Rabobank – Starter van het Kwartaal (250×250)

Het kan bijna niemand ontgaan zijn, er zijn weer verkiezingen op komst. De verkiezingsborden zijn weer geplaatst en er wordt, ondanks de vorst van de afgelopen tijd, weer flink geplakt. Ook de media beginnen weer vol te lopen met berichten voor de verkiezingen.  U krijgt het de komende tijd nog flink te verduren! In Barendrecht strijden 7 partijen om de gunst van de kiezer, allemaal met een eigen verhaal. De mensen achter deze 7 partijen zijn inwoners van Barendrecht die, vaak naast hun werk, dit vrijwillig oppakken. Allemaal met het hart op de juiste plaats; voor Barendrecht dus.

Allemaal lokaal

Voor deze column heb ik de verkiezingspunten van deze 7 partijen doorgenomen. Met recht kan gezegd worden: Alle 7 partijen gaan voor 100% lokaal; dus allemaal voor Barendrecht. Geen enkele partij heeft punten opgenomen die niet over het Barendrechts belang gaan.

Opvallend is dat de punten van alle partijen er bijna hetzelfde uitzien. In die zin zou het niet uitmaken op welke partij u zou stemmen. Maar welke punten springen er nu echt uit? Welke punten heeft de één wel en de ander niet? Als we de punten eruit filteren die je populistisch zou kunnen noemen dan blijft er eigenlijk maar één punt over dat u echt aangaat en dat is samenwerking van de gemeenten Barendrecht Albrandswaard en Ridderkerk (BAR). De politieke partij EVB wil hier maar al te graag vanaf. Reden: Barendrecht kan prima zelfstandig bestaan en heeft de andere gemeenten niet nodig.
Voor u als kiezer klinkt dat natuurlijk mooi. Wat opvalt is dat er bij dit standpunt niet wordt aangegeven wat daarvan de mogelijke gevolgen zijn voor u als burger. En dat is jammer !

Het venijn zit in de staart

Deze samenwerking levert jaarlijks erg veel besparing op voor Barendrecht; € 2,5 miljoen per jaar en dat is omgerekend € 132,- per huishouden.
Stoppen met deze samenwerking kan dus betekenen dat uw gemeentelijke lasten omhoog gaan.
Daarnaast is het zo dat 1 van de 3 BAR gemeenten niet meer zelfstandig kan bestaan ; Albrandswaard.
Dan denkt u wellicht: Nou en? Dat is begrijpelijk maar dan komt de Provincie Zuid-Holland om de hoek kijken, die zal dit niet toestaan. Waarschijnlijk loopt deze actie uit op een gemeentelijke herindeling waarbij Barendrecht haar zelfstandigheid verliest. Ofwel we gaan op in een nieuwe gemeente ofwel we worden als Barendrecht bij de gemeente Rotterdam gevoegd.
Een stem tegen de BAR is dus een stem tegen de zelfstandigheid van Barendrecht !

Er is dus echt wat te kiezen op 21 maart, de keus is aan U !

Ingezonden door Johan Lengkeek
Kandidaat raadslid CDA Barendrecht, lijst 2, nummer 4

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!