CDA Barendrecht

Vanochtend is het in Barendrecht geheel bewolkt. Vanuit het westen volgt in de loop van de ochtend een regengebied. De intensiteit van de regen is in de ochtend en een groot deel van de middag over het algemeen licht. Aan het eind van de middag en in de eerste helft van de avond kan het bij tijden ook even flink plenzen. Het is vanochtend behoorlijk onstuimig met een vrij krachtige zuid- zuidwestenwind (5 Beaufort) en windvlagen tot 60 km./uur in het Rijnmondgebied. Vooral in de eerste helft van de middag kan de wind flink uithalen met in Barendrecht windstoten tot 80 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af en wordt matig, windkracht 4 Beaufort. De temperatuur stijgt naar 9 graden Celsius, deze temperatuur wordt aan het eind van de middag bereikt.

Vanavond trekt de regen vrij snel naar het oosten weg en wordt het na verloop van tijd droog. Vanuit het westen klaart het in de tweede helft van de avond breed op. De wind ruimt naar westelijke richtingen en is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.

In de nacht naar vrijdag is er een mix van wolkenvelden en opklaringen. Er trekken buien over het Rijnmondgebied. Het koelt af naar circa 4 graden Celsius. De wind blijft komt uit westelijke richtingen en is matig, windkracht 3 Beaufort.

Morgen wordt het in de loop van de dag gevoelig kouder, in de vroege nacht worden de maxima bereikt van circa 6 graden Celsius. Aan het eind van de middag geven de Barendrechtse thermometers een waarde van circa 3 graden Celsius aan. Het weerbeeld bestaat een mix van buien en felle opklaringen. Vanaf het middaguur kunnen de buien een winters karakter krijgen met hagel of natte sneeuw. Het is behoorlijk winderig, er waait een matige west-noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort). Windvlagen tot 55 km./uur zijn mogelijk! In de loop van de nacht ruimt de wind naar het noordwesten en vanaf dat moment stroomt koudere lucht het Rijnmondgebied in.

Vrijdagavond koelt het geleidelijk nog iets verder af naar een graad of 2 bij een matige noordwester (4 Beaufort). De buien worden actiever en er kan een sneeuwdek van circa 2 centimeter gevormd worden.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!