Rabobank – Starter van het Kwartaal (250×250)

Vandaag begint de daglichtperiode in Barendrecht zonnig, maar al vrij snel neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Aan het begin van vrijdagmiddag breidt een neerslagzone zich uit over het Rijnmondgebied. De neerslag heeft een winters karakter (hagel en/of (natte) sneeuw). De maximumtemperatuur ligt rond 3 graden Celsius. Een matige tot vrij krachtige zuidenwind (3 tot 5 Beaufort) maakt het er voor het gevoel niet aangenamer op. De gevoelstemperatuur ligt om en nabij -3 graden Celsius.

In de loop van vrijdagavond gaat de natte sneeuw/hagel over in regen. De tweede helft van de avond verloopt overwegend droog. Het is geheel bewolkt en behoorlijk onstuimig met een vrij krachtige (5 Beaufort) naar west draaiende wind. De temperatuur loopt in de avond geleidelijk op, zodat de maximumtemperatuur (5 graden Celsius) pas aan het eind van de avond wordt bereikt. Normaal is dit halverwege de middag. In de nacht naar zaterdag wordt het tijdelijk droog en kan het even flink opklaren. Aan het eind van de nacht trekt een nieuw regengebied over Barendrecht. Het wordt geleidelijk zachter met aan het eind van de nacht temperaturen rond 4 graden Celsius.

Zaterdag wordt een bewolkte en kletsnatte dag. In de ochtend valt een flinke hoeveelheid regen, in de middag wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk droger. De zon is waarschijnlijk de gehele daglichtperiode niet te zien. Ondanks het sombere weertype is het extreem zacht voor de tijd van het jaar. De maxima schommelen rond 12 graden Celsius, normaal is een maximumtemperatuur van 5 graden Celsius in deze tijd van het jaar. Het is tamelijk onstuimig met een (vrij) krachtige zuidwestenwind, windkracht 5 tot 6 Beaufort. Windvlagen tot 70 km./uur zijn mogelijk! Daardoor voelt het een stuk frisser aan als de thermometer aangeeft. Aan het eind van de middag en aan het begin van de avond neemt de wind tijdelijk gas terug.

In de nacht naar Oudejaarsdag neemt de zuidwestenwind opnieuw toe naar (vrij) krachtig (windkracht 5 tot 6 Beaufort). De windstoten kunnen dan tot 80 km./uur oplopen in de Rijnmondregio. Tegelijkertijd wordt nog iets zachtere lucht Barendrecht ingeblazen. In de loop van de nacht kunnen temperaturen van 13 of 14 graden Celsius bereikt worden in onze regio. De gehele nacht zijn er perioden met lichte tot matige regenval.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!