Rabobank – Starter van het Kwartaal (250×250)

Vanochtend start de dag in Barendrecht met flinke zonnige perioden. Door de opwarming ontstaan in de loop van de ochtend steeds forsere stapelwolken en aan het eind van de ochtend is het zwaar bewolkt. De zuidenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. De temperatuur is rond het middaguur opgelopen naar circa 12 graden Celsius.
Vanmiddag bereiken sommige stapelwolken het buienstadium. Tussen de buien door zijn er zonnige momenten. Het kwik stijgt naar circa 14 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige wind (2 tot 3 Beaufort) uit zuidelijke richtingen.

Vanavond en in de nacht naar dinsdag is het geheel bewolkt. Verspreid over het Rijnmondgebied vallen intensieve regenbuien. De buien trekken langzaam in noordelijke richting en plaatselijk kan een flink aantal millimeters vallen. Zwakke tot matige zuidenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort. In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en wordt het na verloop van tijd droog. De minima liggen rond 6 graden Celsius bij een zwakke zuidwestenwind (2 Beaufort).

Dinsdag verloopt in Barendrecht bewolkt en vallen er regelmatig regenbuien. Pas in de tweede helft van de middag trekken de meeste buien in oostelijke richting weg en wordt het van het westen uit droger. De middagtemperatuur komt rond 7 graden Celsius uit. Hiermee is het een stuk frisser dan de voorgaande dagen. Het is zelfs aan de frisse kant voor de tijd van het jaar, normaal is het een graad of 10 in deze tijd van het jaar. De wind draait geleidelijk naar het noordwesten en is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort..

Dinsdagavond trekken vanuit het westen brede opklaringen over onze regio. In de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt en koelt het sterk af. De minima liggen maar een fractie boven het vriespunt in Barendrecht. Er is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Vooral bruggen, viaducten, op- en afritten zijn gevoelig voor gladheid. Tevens is er een grote kans op mist.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!