Edudelta aanmelden (350×350)

Vandaag starten we in Barendrecht de dag bewolkt met enkele lichte winterse buien. In de tweede helft van donderdagochtend trekken vanuit het westen brede opklaringen over het Rijnmondgebied. Donderdagmiddag is het meestentijds droog, maar een enkele bui behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Daarbij is kans op hagel, natte sneeuw en zelfs een enkele onweersontlading behoort tot de mogelijkheden. Tussen de buien door schijnt de zon en is er sprake van prachtige ”Hollandse” buienluchten. De maximumtemperatuur is 5 graden Celsius in het Rijnmondgebied. Dit zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar. De westenwind is matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5 Beaufort. De wind maakt het voor het gevoel kouder. De gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt of een fractie daaronder.

Vanavond en in de nacht naar vrijdag blijft het waarschijnlijk droog en klaart het van tijd tot tijd breed op. Onder een heldere sterrenhemel koelt het af naar waarden rond of iets onder het vriespunt. Lokaal kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Vooral op bruggen en viaducten is de kans op bevriezing zeer groot. Vrijdag begint de daglichtperiode met veel zonneschijn, maar al vrij snel neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. In de middag trekt een regengebied over het Rijnmondgbied. De middagtemperatuur komt rond 4 graden Celsius uit. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5 Beaufort en daardoor is het voor het gevoel waterkoud. De meeste wind bevindt zich in het neerslaggebied.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag blijft het geheel bewolkt en valt er van tijd tot tijd een beetje lichte regen of lichte motregen. Opmerkelijk is dat de nachtelijke temperatuur hoger is dan de middagtemperatuur. De temperatuur loopt in de nacht naar zaterdag geleidelijk op naar 7 graden Celsius bij een matige zuidwestenwind (3 Beaufort).

Zaterdag wordt waarschijnlijk een bewolkte dag. Met name in de tweede helft van de middag valt lichte regen of lichte motregen. Ondanks het grauwe weer is het extreem zacht voor de tijd van het jaar. De maxima liggen rond 13 graden Celsius, normaal is een maximumtemperatuur van 5 graden Celsius aan het eind van het jaar! Het is behoorlijk onstuimig met een vrij krachtige tot krachtige wind (5 tot 6 Beaufort). Door de sterke wind gevoelstemperatuur ligt rond 6 graden Celsius.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!