Rabobank – Starter van het Kwartaal (250×250)

Vandaag is het zonnig, later vandaag passeren enkele velden met sluierbewolking het Barendrechtse luchtruim. De temperatuur loopt maar uiterst traag op naar een graad of 3 in de middag. Voor het gevoel ligt de temperatuur dankzij een zwakke tot matige oostenwind (1 tot 3 Beaufort) circa 1 graad onder het vriespunt.

Vanavond en in de nacht naar woensdag draait (ruimt) de wind geleidelijk naar een zuidwestelijke richting en daalt de temperatuur in de Rijnmond-regio tot een graad onder het vriespunt. In open gebieden kan het nog iets kouder worden met -2 graden Celsius. Er zijn brede opklaringen en bij zeer weinig wind kan mist gevormd worden.

Morgenochtend is het aan de koude kant met temperaturen iets onder vriespunt en met name in open gebieden zal ook mist aanwezig zijn. In de ochtenduren zal de zon nog schijnen, maar vanuit een noordwestelijke richting zal de bewolking geleidelijk toenemen. Aan het eind van de middag en in de avond kan er periodiek regen vallen. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag toe naar matig, windkracht 3 Beaufort. De maximumtemperatuur komt uit rond 5 graden Celsius en wordt pas in de avond bereikt!

In de nacht naar donderdag is het overwegend droog bij een minimumtemperatuur van circa 5 graden Celsius en een zwakke tot matige zuidwestenwind (2 tot 3 Beaufort). Donderdag is het overwegend bewolkt en passeert in de ochtend opnieuw een gebied met lichte regen in Barendrecht. In de loop van de middag wordt het weer droog. Er waait een matige zuidenwind, maar met 5 graden Celsius wordt het weer een graadje zachter dan op woensdag.

Vrijdag blijft het in Barendrecht zo goed als droog. De bewolking overheerst en tussendoor schijnt nu en dan kortstondig de zon. De maximumtemperatuur komt uit rond 7 graden Celsius. Overdag waait er een zwakke zuidelijke wind, maar in de loop van de avond neemt de wind flink in kracht toe.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!