Wandel je fit in de Rhoonse grienden

mainImage
Wandel je fit in de Rhoonse grienden

De wekelijkse wandeltocht door KleinProfijt en de grienden van Rhoon gaat donderdag weer van start. Een prachtig natuurgebied aan de Oude Maas waar in deze periode de gele spindotter het gebied nog kleurrijker maakt.

Wandelen en bewegen in de buitenlucht is het momenteel helemaal. Fitter en vitaler worden, afslanken, genieten van de natuur, het kan met SportiefWandelen of Nordic Walking zowel individueel of in groepsverband.

Via stichtingSPAL is het mogelijk om vier maal per week aan een wandel gerelateerde activiteiten deel te nemen voor je fitheid, conditie, vitaliteit , afslanken, sociale contacten. De activiteiten bestaan uit SportiefWandelen en Nordic Walking en worden begeleid door allround wandelsporttrainers en begeleiders. Al de activiteiten vinden plaats vanuit het JCA centrum aan de Albrandswaardsedijk nabij jachthaven Rhoon.
Donderdag en zondagmorgen is het mogelijk om als nordic walker of sportief wandelaar mee te doen aan een wandeling van ongeveer 1,5 uur waarbij er een afstand wordt afgelegd tussen de 7 en 8 km km. Dit zijn gevarieerde groepen. Wekelijks wordt er een andere route wordt gelopen.
Vertrektijden zijn op donderdag 09.30 uur en zondag 10.00 uur.
Woensdagmorgen om 09.30 uur worden er nordic walking en sportief wandeltrainingen gehouden in en rondom de Rhoonse grienden. Tijdens deze trainingen wordt er gewerkt aan het verbeteren van de wandeltechnieken en er wordt aandacht geschonken aan het verhogen van de algehele lichamelijk fitheid en conditie. Ook voor beginnende nordic walkers of die het willen leren is deze Beweeg jeFit training een goede gelegenheid.
Om de week wordt er geoefend voor het Sportief Wandelen en de andere week voor het aanleren of verbeteren van de Nordic Walking technieken. Nordic Walking stokken zijn zonodig aanwezig.
Na afloop wordt er in het JCA centrum koffie of thee gedronken en wat nagepraat.

Speciaal is de Wandel jeFit extra groep op donderdag van 11.30 tot 12.30 uur.
Wandelen en bewegen in de buitenlucht met of zonder stokken voor mensen die b.v. aan het revalideren zijn door een knie of heup operatie of een ander lichamelijke gebrek hebben en zijn doorverwezen om te gaan bewegen en of weer langzaam op gang willen komen en denken dan ze het “normale” tempo nog niet aankunnen. Personen met overgewicht die laagdrempelig willen gaan bewegen om af te slanken. Het gaat is deze groep langzamer met zonodig persoonlijke begeleiding en meer rustmomenten.

Meer informatie Aad Wijntjes tel. 010-5017428 of www.sportbalans.nl


Foto: Digitaal Dagblad