Vanavond gratis concert Trompetterkorps

mainImage
Vanavond gratis concert Trompetterkorps

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht. De voorstelling vindt vrijdagavond plaats in Theater het Kruispunt in Barendrecht. Het concert start om 20.00 uur.

Het Trompetterkorps is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere “marechaussees” maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest.

De Marechaussee levert muziek op maat. Dit houdt in dat er altijd gekeken wordt naar het doel van het optreden. Naast de enkele tamboer of trompettist bij begrafenissen worden optredens verzorgd door ensembles variërend van een saxofoonkwartet, koperkwintet, combo met en zonder zang, de big band én –uiteraard- het fanfareorkest.

Het Trompetterkorps draagt de tradities, normen en waarden uit van het bereden wapen der Koninklijke Marechaussee, bewaakt en vertegenwoordigt tevens het muzikaal Nederlands erfgoed door bij groot ceremonieel op te treden als fanfareorkest.

Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee. Het Trompetterkorps staat onder leiding van chef dirigent Peter Kleine Schaars. Commandant is kapitein Hans Kleemans.

De voorstelling is vrij toegankelijk ná aanmelding via veteranencomitebarendrecht@gmail.com.

Klanten die reeds betaald hebben kunnen zich melden bij de servicebalie van het theater, waarna hun geld wordt geretouneerd per bank.


Foto: Digitaal Dagblad