Schilderen expositie in Elf Ranken

mainImage
Schilderen expositie in Elf Ranken

Vanaf maandag 8 oktober a.s. exposeren Jos Worms en de deelnemers van de schildercursus van de Stichting BIJ 1 in Schiedam hun schilderijen op de eerste etage in Zorgcentrum De Elf Ranken aan het Middeldijkerplein in Barendrecht.

Onder de naam ArtStudiJos’s schildert Jos kleurrijke, uitdagende doeken in meerdere afmetingen. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend en op elk werk is de naam ervan aangegeven. Zijn inspiratie vindt hij in de de gewone dagelijkse dingen die hij in een kleurenspel omzet. In zijn atelier in Hoogvliet vertrouwt hij zijn ideeën toe aan het doek om tot een wervelende en kleurrijke creatie te komen. Een genot om naar te kijken!

De Stichting BIJ 1 organiseert creatieve workshops en cursussen op het gebied van mozaiek en schilderen. De aanwezige schilderijen zijn het resultaat van de door leerlingen van Jan Zoetemelk geproduceerde werken in zijn atelier in Schiedam. Ook hangen er werken van Jan zelf. Jan is gepensioneerd maar zoekt nog dagelijks uitdagingen in nieuw schilderwerk. Momenteel is hij in de ban van kubistisch werk en werkt hij met kleurvakken. Hij houdt zich vooral bezig met het verder ontwikkelen en doceren van technieken waaraan hij en zijn (meest beginnende) leerlingen veel plezier beleven. Er zijn ook schitterende schilderijen aanwezig van Venicius Barbosa. Hij is braziliaans en is actief bij de cursussen.

Gratis bezichtiging is dagelijks mogelijk van 10.00 uur tot 19.00 uur, melden bij receptie.


| Foto: Digitaal Dagblad