Barendrechts Dagblad | Museumweek: welke, waar en tegen welke prijs?

Museumweek: welke, waar en tegen welke prijs?

mainImage
Museumweek: welke, waar en tegen welke prijs?

Honderden musea organiseren tijdens de Museumweek 2018 allerlei speciale activiteiten. Gedurende de hele week kun je bij zo’n vierhonderd Nederlandse musea terecht voor verschillende tentoonstellingen.

Van de vierhonderd musea die mee doen aan de museumweek zijn er 81 in Zuid-Holland te vinden. De prijzen van de musea verschillen flink, de exposities natuurlijk ook. Kortingscode.nl heeft alle musea naast elkaar gezet in een onderzoek om een duidelijk overzicht te krijgen welke musea je waar kan bezoeken en tegen welke prijs. De voordeligste musea zijn het Wereldmuseum en het Radio Museum, beide in Rotterdam, waar je geen entree hoeft te betalen. Verder kun je onder de €5 euro bijvoorbeeld terecht bij het Molenmuseum in Leiden of het Verzetsmuseum in Gouda.

Het duurste museum in Nederland is de Hermitage met een prijs van €29,95 voor een all-in ticket. In Zuid-Holland is dit het Archeon in Alphen a/d Rijn het met een entreeprijs van €19,90.

De gemiddelde prijs van een museumticket in Zuid-Holland valt overigens mee met een prijs van €8,50, net iets boven het landelijk gemiddelde. De kosten van Nederlandse musea valt over het algemeen erg mee met een gemiddelde toegangsprijs van €8,30 over alle 400 musea van de Museumweek.

Vrijwel overal in Nederland kan je ook gratis naar binnen indien je in het bezit bent van een museumkaart die je aanschaft voor slechts €60 per jaar. Er zijn een aantal uitzonderingen; bij de Hermitage betaal je bijvoorbeeld een surplus van €10 op je museumkaart.

 


Foto: Digitaal Dagblad