Expositie Rotterdamse dancescene

mainImage
Expositie Rotterdamse dancescene

In Museum Rotterdam is vrijdagavond de tentoonstelling ‘Party People’ geopend, een expositie over de Rotterdamse dancescene.

Party People is een tentoonstelling over twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscene worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren ’90. Party People wordt een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of fervent clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet.

Gastcuratoren
Voor deze tentoonstelling en de randprogrammering wordt samengewerkt met de authentieke Rotterdamse makers. Party-icoon Ted Langenbach en woordkunstenaar Derek Otte zoomen als gastcuratoren in op de Rotterdamse undergroundscene van eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Dé periode waarin een DANCE-HOUSE-HIPHOP cultuur van (inter)nationale betekenis opkomt in Rotterdam.

DJ & festivalorganisator Frank Dros en fotografe Naomi van Heck, kenners van en spelers in de huidige uitgaansscene, zoomen in op de actualiteit. Muziek, mode, fotografie, video, graphics, literatuur, spoken word, performance, art en design komen samen in een meeslepende tentoonstelling.

Party People geeft een inside-view vanuit diverse disciplines variërend van dj’s, mc’s, muzikanten en producers tot stylisten, modeontwerpers, fotografen en verzamelaars. De tentoonstelling werkt als een reis door de Rotterdamse nacht waarbij de bezoeker allerlei facetten van uitgaan kan meebeleven.

Tot en met 23 juni is de tentoonstelling te zien in Museum Rotterdam.


Foto: Digitaal Dagblad