Blaasinstrumenten centraal tijdens Meedoedag CultuurLocaal

mainImage
Blaasinstrumenten centraal tijdens Meedoedag CultuurLocaal

Tijdens de Meedoedag van CultuurLocaal op zaterdagochtend 30 juni in de Baerne worden de blaasinstrumenten extra onder de aandacht gebracht. Tussen 10:30 en 12:00 zijn er demonstraties, workshops en meedoelessen. Hoe blaas je, waarmee blaas je, wat is het verschil tussen een enkel- en een dubbelriet? En: kun jij geluid krijgen uit een tuinslang?

Al deze vragen worden beantwoord door de docenten hoorn, dwarsfluit, hobo en klarinet. En natuurlijk kan iedereen zelf uitproberen en zijn er leerlingen die al les hebben en stukjes kunnen laten horen. De docenten treden zelf ook op in de Baernezaal om 12:30 u in een medley uit Fiddler on The Roof, de musical die op dit moment weer volle zalen trekt. Dan speelt ook het meespeelorkestje If I Were a Rich Man.

Behalve deze blaasinstrumenten is er ook aandacht voor accordeon en keyboard. Voor de jongste kinderen en hun ouders zijn er, ook tussen 10:30 en 12:00, meedoelessen door Annemarie Rijkée en Nita Prooij voor Muziek op Schoot, Muziek voor Peuters en Muziek voor Kleuters. Voor de oudere jeugd is er een workshop songwriting/speedwriting en een workshop ‘hoe speel ik een solo op gitaar’ door Mark Stevens, docent elektrische gitaar.

Voor iederéén is om 12:00 in de hal een korte gratis demoworkshop hoopdance door Juliette Barzilaj. “Hoopdance is niet alleen hoepelen om je middel. Je gebruikt je hele lichaam. Het is een
hele leuke en goede manier om gezond te bewegen. En iedereen kan het leren.”, aldus Juliette. Niet alle docenten van Cultuurlocaal zijn aanwezig op deze Meedoedag, maar als je meer wilt
weten over andere instrumenten of een proefles wilt aanvragen kun je mailen naar miranda@cultuurlocaal.nl


Foto: Digitaal Dagblad