1000 soortendag in Barendrecht

mainImage
1000 soortendag in Barendrecht

Op 1 september organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een 1000 soortendag in Barendrecht. Op deze dag proberen we zoveel mogelijk soorten te vinden in Barendrecht. Bij de Recreatieboerderij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH te Barendrecht vindt de coördinatie plaats.

Ziet u deze dag planten en of dieren, geef het door of kom langs bij de Kleine Duiker. U kunt een foto van het dier of de plant meenemen. Eventueel ook het dier en of de plant zelf, maar alleen als er heel veel van staan en als de dieren blijven leven. Ook kunt u langs komen voor informatie en ter onzer ondersteuning. ''We zullen er staan met een standje met informatie over de vereniging en aanmelden voor verschillende activiteiten, zoals een GPS tocht, waterdiertjesscheppen voor de jeugd. Ook zijn er een tweetal workshops, over vlinders en libellen en over bermplanten. U kunt zich daarvoor aanmelden op de dag zelf of van tevoren via excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl'', aldus de organisatie.

De hele dag zullen groepjes deskundigen gebieden gaan inventariseren. Als u mee wilt kunt u dit aangeven via: excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl. Deze groepjes zullen echter vooral zoveel mogelijk soorten opschrijven en geen echte excursie verzorgen.

Programma:
Vrijdagavond 31 augustus starten men met het verzamelen van soorten door een vleermuizenexcursie en nachtvlinderinventarisatie in de Jan Gerritsenpolder. De beide activiteiten starten 21.00 uur. Het inventariseren van de nachtvlinders gaat de hele avond door. De groep zal de route aangeven vanaf de parkeerplaats in de Carnisse grienden. Aanmelden voor de vleermuizenexcursie: excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.


Foto: Digitaal Dagblad