CDA Barendrecht

Vorige week woensdag vond in De Wevershoeve een drukbezochte informatieavond plaats voor direct omwonenden en huidige ligplaatshouders van het haventje bij het Waalviaduct. De gemeente werkt samen met een groep enthousiaste initiatiefnemers van Watersportvereniging ’t Waaltje (WSV) aan een toekomstplan voor een levendige, aantrekkelijke nieuwe haven. Een haven die kwaliteit toevoegt aan de omgeving, voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is én rendabel is.

Wethouder Peter Luijendijk (recreatie) is blij met de oprichting van de WSV. Hij benadrukt: “We staan voor een flinke uitdaging, die we vol vertrouwen samen aanpakken. Het haventje is verwaarloosd en biedt nu geen volwaardig onderkomen voor de huidige ligplaatshouders. Het kan in potentie veel meer bijdragen aan de beleving van de Waal voor omwonenden en bezoekers. Een goed beheer is daarvoor heel belangrijk”.

Het opknappen van het haventje aan de Waal is in de Waalvisie benoemd tot één van de prioriteiten. Deze visie bevat onder meer een beschrijving van kenmerkende plekken langs de Waal die met wat hulp en goede wil kunnen bijdragen aan een nóg betere beleving van het water en de oevers. Naast de ruimtelijke inrichting moet de haven ook beheerd worden.

 

 

Reageer op dit artikel