De culturele en sociale activiteiten die nu nog plaatsvinden in Het Trefpunt, verhuizen mogelijk naar de Bethelkerk. In mei 2017 ging een meerderheid van de gemeenteraad akkoord met de herontwikkeling van Het Trefpunt. Nu heeft de raad een shortlist vastgesteld met drie verschillende varianten voor de herontwikkeling. De Bethelkerk is er daar één van. Als de activiteiten en gehuisveste organisaties definitief verhuizen naar de kerk, wordt er mogelijk een groot meubel met trappen, vloeren, gangen en glazen wanden in de kerkzaal geplaatst. Zo wordt de grote zaal opgedeeld in verschillende ruimten. Een andere optie is het verbouwen van het huidige Trefpunt, gecombineerd met een aansluitende nieuwbouw op het voorliggende speelplein.

De huidige gebruikers van Het Trefpunt zijn betrokken bij het onderzoek naar de hervorming. Diverse opties worden met ‘de bewoners’ besproken. Ook wordt er in het onderzoek gelet op mogelijkheden tot samenwerking, parkeergelegenheid, duurzaamheid en de versterking van de omgeving en het centrum.

In februari wordt dit dossier besproken in de commissie Samenleving en Ruimte. In maart zal de gemeenteraad een besluit nemen.