Sanisale Barendrecht (350×350)

De invoering van de tweede divisie in het amateurvoetbal heeft in het tweede seizoen ook een verandering qua speeltijden gebracht. Hoewel er is afgesproken dat (bijna) alle wedstrijden voortaan zouden beginnen om 15.30 uur komt het steeds vaker voor dat de aanvangstijden wisselen.

Op sportpark de Bongerd, bij de BVV Barendrecht, beginnen de wedstrijden van het eerste elftal wel om 15.30 uur. Wat betekent dit? In elk geval dat het na de wedstrijd minder druk is in de bestuurskamer, de sponsorruimte en dat er ook minder mensen in de kantine zijn. De beroemde ‘derde helft’ wordt bij Barendrecht niet meer ‘gespeeld’. Bij navraag blijkt ook dat er na de wedstrijd veel minder omzet is in de kantine en dus ook minder winst.

De meeste toeschouwers die in het verleden onder het genot van een glaasje nog even gezellig bleven napraten, de tactiek van de trainer nog even doornamen, de spelers beoordeelden, gaan nu na afloop meteen naar huis, want rond 17.30 uur staat daar het eten klaar of gaan mensen naar een restaurant in Barendrecht of Rotterdam. Het is dus op zaterdagmiddag veel minder gezellig bij Barendrecht.

Nu hoorde ik dat de thuisspelende ploeg zelf mag uitmaken hoe laat de wedstrijd mag beginnen en daarom pleit ik er onmiddellijk voor om zo snel mogelijk terug te gaan naar het oude aanvangstijdstip van 14.30 uur. Mocht dat dit seizoen niet meer lukken dan graag meenemen naar de evaluatie voor dit seizoen. Volgens mij levert het tijdstip van 14.30 uur meer toeschouwers op en een veel betere derde helft!

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!