EvB #4 – Buitenruimte

Door inzet en passie pakte Smitshoek zaterdagmiddag een punt tegen het geroutineerde Stedoco uit Hoornaar: 2-2. Door blessures startten de jongelingen Ramon van der Wal, Damian van den Oever, Jordi Dekker en Luc Delmee direct in de basis. Al na vijf minuten stond de 1-0 op het bord. Een harde voorzet van Remco de Neef, kwam voor de voeten van Erwin Bravenboer. Zijn schot kon nog worden gepareerd door Stedeco doelman Mark Smith, maar de rebound was voor de slimme Bart Deprez. Smitshoek kon niet doordrukken en werd zelfs wat naar achteren gedrongen door Stedoco. Dit leidde in de twaalfde minuut tot de gelijkmaker. Keeper Robin Boot had moeite met een van richting veranderd schot, de bal kon uit de rebound worden ingekopt door Stedoco spits Morris van den Brink.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel toonde Smitshoek veerkracht. De goed spelende Erwin Bravenboer slalomde door de Stedoco verdediging en schoot in de dertigste minuut de 2-1 op het bord. In die fase ontbrak het wat aan gogme, het behouden van de voorsprong tot de rust lukte niet. In de 39e minuut werkte Marcel Ribeiro een harde voorzet van af rechts achter zijn eigen doelman 2-2.

Na de rust golfde het spel op en neer. Robin Boot stopte een aantal harde schoten vanuit de tweede lijn en scheidsrechter v/d Ketterij keurde terecht een Stedoco doelpunt af wegens buitenspel. Smitshoek bleef strijd leveren, de conditie en het loopvermogen van de ploeg zag er prima uit. De beste kansen waren nog voor Laurens Visser. Na een harde voorzet van Ramon van der Wal, legde Bart Deprez de bal panklaar voor Visser die zijn inzet gestuit zag door Stedoco doelman Mark Smith. Enige minuten daarna kon Laurens Visser nog eens aanleggen, maar zijn harde inzet suisde over het Stedoco doel. Na 92 minuten floot de goed leidende arbiter van de Ketterij af en pakte Smitshoek een dik verdiend punt.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!