Rabobank Clubkascampagne (250×250)

Spruit heeft sinds een paar maanden de koffie van Santas in huis. Spruit geeft hieronder vijf tips voor de lekkerste koffie. En op welk moment van de dag je de koffie het beste kunt drinken. Bij Spruit is er ook ‘to go’ koffie. Ideaal om in de ochtend mee te nemen naar je werk!

Tip 1
Zorg altijd dat je gebruik maakt van gezuiverd water. Dit geeft de beste smaak. Spruit heeft daar zelfs een speciaal filterapparaat voor. Zo is de koffie nog lekkerder van smaak en komt het bakkie beter tot zijn recht.
Tip 2
Het beste moment om koffie te drinken is om 11:30 uur in de ochtend. Dit zorgt er namelijk voor dat de cafeïne het beste werkt en daar kun je nog de hele middag op teren. En als je weinig tijd hebt kun je op elk moment van de dag bij Spruit koffie ‘to go’ halen. Lekker voor onderweg.
Tip 3
Koffie kun je het beste drinken binnen 15 minuten. Dit zorgt er namelijk voor dat de smaak helemaal tot haar recht komt. Daarbij is het belangrijk dat je goed roert. Hierdoor heeft het gehele kopje koffie namelijk dezelfde smaak.
Tip 4
Gebruik geen suiker als je de koffie echt wil proeven. Suiker vermindert de eigenlijke smaak van de koffie. Alleen slechte koffie wordt beter van suiker. Het mag wel ,maar dan wel op eigen risico 😉
Tip 5
Als je bij de koffie een glas water krijgt, drink dat dan voor je koffie op. Het water is namelijk bedoeld om andere smaken uit de mond te spoelen. Hierdoor kun je de koffie puur drinken en komen alle smaken tot zijn recht.

Koffie en Italië
Wist je trouwens dat de koffie door heel Italië anders wordt gedronken? In Zuid-Italië geeft men de voorkeur aan een espresso die donkerder en minder zurig is dan de espresso van Noord-Italië.
Daarbij worden er veel verschillende cappuccino’s gedronken in Italië: zo heb je de lichte (chiaro) cappuccino ( klein beetje koffie en veel melk) donkere (scuro) cappuccino veel koffie en weinig melk. Een geheel koude cappuccino, of een cappuccino zonder schuim. En cappuccino drink je in Italië eigenlijk alleen maar in de ochtend en niet meer na het middaguur.
En wil je echt lekkere koffie proeven? Kom dan naar Spruit en proef de koffie van Santas.
Koffie van de maand bij Spruit: Latte macchiato Salted Kara-mel
Kijk op facebook voor meer informatie

Reageer op dit artikel