Wethouder Bults mee op pad met Buursportcoach

mainImage
Wethouder Bults mee op pad met Buursportcoach

Wethouder Nico Bults werd een dag mee op pad genomen met de Buurtsportcoach, maar moest natuurlijk wel meedoen. Na een korte inleiding door buurtsportcoach Bram Franken ging het gezelschap naar Borgstede waar een uurtje bewegen op het programma stond. Daarna door naar Waterpoort voor een lunchwandeling en in de middag activiteiten in The Wave en in Vrijenburg. Afsluitend werd er nog een gezonde snack gemaakt in Waterpoort. Een druk programma.

“Bewegen verbindt en is goed voor het lichamelijk én geestelijk welzijn. Het is echt heel belangrijk en draagt bij aan een gelukkiger leven. Vandaag heb ik mogen zien en ervaren wat de buurtsportcoaches allemaal doen voor de Barendrechters. Ik durf te stellen dat zij echt een verbindende schakel zijn. Zij stimuleren inwoners om ook op dit vlak voor zichzelf te zorgen en zorgen daarmeevoor het spreekwoordelijke duwtje in de rug waar inwoners dat nodig hebben”, aldus wethouder Nico Bults.

Het project Buurtsportcoach is al weer 5 jaar geleden gestart. De Buurtsportcoach heeft als doelstelling het sport- en beweegaanbod in Barendrecht te versterken, te verbreden en meer toegankelijk te maken voor alle bewoners van Barendrecht, met speciale aandacht voor de kwetsbaren in de samenleving.


Foto: Digitaal Dagblad